Den Gamle Grænsekro er en kongeligt priviligeret kro, der ligger idyllisk mellem mark og natur ved den historiske honningkageby Christiansfeld, som kom på UNESCOs verdensarvsliste i juli 2015

Den Gamle Grænsekros stil er på en gang både klassisk moderne og traditionsrig, hvilket betyder at du vil mærke historiens vingesus, når du bevæger dig rundt i de hyggelige gange og charmerende lokaler.

Menuen spænder fra de klassiske danske kroretter til mere moderne anretninger. I kan læse mere om maden i vores selskabsmenu og a la carte menu.

Et besøg på Den Gamle Grænsekro er med andre ord altid en mindeværdig oplevelse.

Vi tilbyder blandt andet:

Historie

Den Gamle Grænsekro har en lang og spændende historie, der tager sin begyndelse omkring år 1600. Siden da har det kongeligt priviligeret gjæstegiveri dannet ramme om historiske begivenheder, royale besøg og festlige lejligheder gennem flere generationer. Det var desuden her, hvor Kong Christian 10., den 10 juli 1920, besteg sin hvide hest for at ride ind i Sønderjylland. Den Gamle Grænsekro er også kendt under navnet Frederikshøj Kro og bliver i folkemunde ofte refereret til som Grænsekroen.

Røverhistorie

I 1864 blev Danmark besat af Tyskland, hvilket betød at grænsen mellem de to lande blev ændret. Den daværende kromand havde ikke lyst til at kroen skulle ligge i Tyskland, derfor inviterede han tyskerne indenfor til en god omgang mad og drikke, og sammen besluttede de, at Grænsekroen fortsat skulle ligge på dansk jord.